Bitcoin: Het nieuwe digitale geld

Bitcoin: Het nieuwe digitale geld

De waarde van de Bitcoin is de afgelopen tijd erg gestegen. Begin 2017 was een Bitcoin nog €965,- waard. Nu, in november 2017 is de digitale munt €6071,- waard. De Bitcoin is dit jaar dus zeker 6 keer zoveel waard geworden. Is het nog slim om aan Bitcoins te beginnen?


Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoins werken anders dan Euro’s of Dollars. Bij deze munten speelt de bank een belangrijke rol. Als je digitaal geld overmaakt zorgt de bank ervoor dat geld van de ene rekening naar de andere rekening gaat. Bij Bitcoin heb je geen banken. Je maakt rechtstreeks geld over van de ene naar de andere Bitcoin rekening. De computers in het Bitcoin netwerk controleren de betalingen. Je bent dus niet meer afhankelijk van een bank. Dit is voor sommige mensen het grote voordeel van Bitcoin.

Beginnen aan Bitcoin

Om Bitcoin te kopen heb je een wallet nodig. Een wallet is een digitale portemonnee waar je je Bitcoins in kan opslaan. Er zijn 2 soorten wallets, online wallet en offline wallet. Bij een online wallet staan je Bitcoins bij een bedrijf die ze veilig voor je opslaat. Het voordeel hiervan is dat je zowel op je computer als op je smartphone je saldo kan bekijken en er mee kunt betalen. Een nadeel van een online wallet is dat als er iets met het bedrijf gebeurd waar je je Bitcoins hebt staan, je ze kwijt kan raken. Bij een offline wallet staan je Bitcoins op je eigen computer. Dit is de veiligste optie omdat je de enige bent die toegang heeft tot de wallet. Nadelen zijn dat je de Bitcoins kwijt kan raken als je computer crasht of als deze getroffen wordt door malware.

Een goede online wallet is Blockchain.info. Een goede offline wallet is Bitcoin Core

Verder is het belangrijk dat de waarde van de Bitcoin continu veranderd. Het zou in theorie kunnen dat de Bitcoin ineens niks meer waard is. Investeer alleen geld dat je kunt missen.


Gratis Bitcoins

Heb je het er niet voor over om geld te investeren in Bitcoins, dan kan je ook gratis Bitcoins krijgen. Het zijn geen grote hoeveelheden Bitcoins die je kunt krijgen maar het een leuk begin. Hieronder een aantal voorbeelden van websites waar je gratis Bitcoins kan krijgen.

Bitcoin koers

Hieronder zie je de huidige Bitcoin koers.


Reacties

Reacties