E-mailadres geblokkeerd

E-mailadres geblokkeerd? Lees hier wat je kunt doen!

Dus je e-mailadres is geblokkeerd of je bent alvast opzoek wat je kunt doen als je e-mailadres geblokkeerd is? Op deze pagina vind je het antwoord.

Waarom wordt een e-mailadres geblokkeerd?

Een e-mailadres wordt geblokkeerd wanneer de provider merkt dat er veel spam verstuurd wordt vanaf een e-mailadres. Dit om te voorkomen dat het IP adres van de provider op een blacklist terechtkomt. Wanneer een IP adres van een provider op een blacklist staat, kan het zijn dat klanten geen e-mail meer kunnen versturen.

Hoe voorkom ik een blokkade?

Je kunt een blokkade op de onderstaande manier voorkomen

  • Gebruik een sterk wachtwoord
  • Maak gebruik van een beveiligde verbinding in je e-mailprogramma
  • Zorg dat je apparaten vrij zijn van virussen
  • Maak geen gebruik van onbeveiligde wifi netwerken

Hoe krijg ik weer toegang tot mijn e-mailadres?

In de meeste gevallen dien je contact op te nemen met je e-mailprovider om weer toegang te krijgen tot je e-mailadres. Nadat de provider het e-mailadres heeft vrijgegeven dien je een nieuw wachtwoord in te stellen. Zorg ervoor dat dit een wachtwoord is dat je nergens anders gebruikt.

Outlook.com

Heb je een e-mailadres bij Outlook.com, ga dan naar Deze pagina om een nieuw wachtwoord in te stellen. Dat kun je doen nadat je het e-mailadres hebt ingevuld.

Je kunt weer toegang krijgen tot je e-mailadres door een beveiligingscode te sturen naar een alternatief e-mailadres of een beveiligingsvraag te beantwoorden. Het is dus erg belangrijk een werkend alternatief e-mailadres te hebben en het antwoord op je beveiligingsvraag te weten.

Lukt het niet om met een alternatief e-mailadres of beveiligingsvraag toegang tot je outlook.com of hotmail.com e-mailadres, dan kun je “Ik heb geen van deze gegevens klikken”. Er wordt dan gevraagd een e-mailadres op te geven waar je nog bereikbaar op bent. Vervolgens dien je een aantal vragen te beantwoorden waarmee je toegang tot het e-mailadres kunt krijgen. Microsoft zal beoordelen of er genoeg informatie is opgegeven om weer toegang te krijgen tot het account.


Reacties

Reacties