Hoe duur is een hamster?

Hoe duur is een hamster? Je leest het hier!

Overweeg je er misschien een hamerster als huisdier te nemen. Dan ben je waarschijnlijk ook benieuwd hoe duur een hamster is? Op deze pagina vind je het antwoord op deze vraag.

Kostenoverzicht

WatPrijs
De hamster zelf€15,-
Hamsterkooi€25,- tot €160,-
Zaagsel€27,-
Tarwestro€5,- tot €10,-
Speelgoed€10,- tot €15,-
Dierenarts€25,- per consult

Hoe duur is een hamster?

De hamster zelf is eigenlijk heel goedkoop. In de dierenwinkel kost een hamster ongeveer €5,- tot €15,-. De bekendste hamstersoorten in Nederland is de goedhamster.

Kosten hamsterkooi

Hierboven heb je kunnen lezen dat een hamster ongeveer tussen de €10,- en €15,- kost. Een hamster kun je beter niet los in huis laten rondlopen. Je kunt ze het beste in een kooi laten rondlopen. Nu denk je misschien hoe duur kost een hamsterkooi?

De prijzen van een hamsterkooi beginnen tussen €25,- en €30,-. Je koopt dan een kleine kooi. Wil je een grotere kooi, dan kunnen de prijzen oplopen tot €160,-. Wil je helemaal een paradijs voor je hamster, dan kun je ook een kooi kopen van €290,-.

Inrichting hamsterkooi

Nu je weet hoe duur een hamsterkooi ongeveer gaat kosten, is het tijd om het over de kosten te hebben van de inrichting van de hamsterkooi. Je laat je hamster natuurlijk niet in een lege kooi lopen.

Hamsters vinden het leuk om te kunnen graven. zaagsel of houtsnippers mogen daarom niet ontbreken. Voor een zaak van 140 liter zaagsel ben je ongeveer €27,- kwijt.

Daarnaast vinden hamsters het leuk om een nestje te maken. Doe bijvoorbeeld stro of hooi in de kooi. Een zak tarwestro van 2,5 kilo kost tussen de €5,- en €10,-.

Hamster speelgoed kopen

Iets anders wat belangrijk is in een hamsterkooi is speelgoed. Zo voorkom je dat je hamster zich gaat vervelen. Je hebt verschillende soorten speelgoed. Zo heb je een loopwiel waarin de hamster kan lopen. Loopwielen kosten tussen de €10,- en €30,-.

Er is ook een hangmat, die is verkrijgbaar voor ongeveer €10,-.

Hamsters vinden het ook leuk om te graven. Je kunt bijvoorbeeld ook een graaftoren kopen. De kosten daarvoor zijn ongeveer €10,- tot €15,-.

Kostenindicatie dierenarts

Het kan voorkomen dat je hamster ziek wordt of iets heeft waardoor je naar de dierenarts moet en ook dat kost geld. Per consult betaal je ongeveer €25,-. Moet je naar de dierenarts buiten openingstijden? Je betaald dan al gauw €65,-. Daarnaast betaal je op zon- en feestdagen €85,- per consult.

Hoe duur is een hamster per maand?

Hierboven heb je kunnen lezen hoe duur een hamster is. Ook heb je kunnen lezen hoe duur Denk hierbij aan een kooi en speeltjes.

hoogstwaarschijnlijk ben je ook benieuwd hoeveel een hamster kost per maand. We hebben berekent hamster voer en snacks zo’n €25,- per maand kosten. Hoewel een hamster niet heel erg veel kost, moet je het geld wel kunnen missen wanneer je een hamster wil aanschaffen.

Reacties

Reacties