Hoe duur is een iPhone 14?

Hoe duur is een iPhone 14? Je leest het hier!

Ben jij benieuwd hoe duur de nieuwe iPhone 14 wordt? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen.

Je leest hier alles over de verwachtte prijs. Zou iPhone van volgend jaar bijvoorbeeld even duur worden als de iPhone 13 van dit jaar?

Lees dus snel verder en kom erachter!

Hoe duur is een iPhone 14?

ModelPrijs (vanaf)
iPhone 14 Pro Max€1259,-
iPhone 14 Pro€1159,-
iPhone 14€909,-
iPhone 14 mini€809,-
Prijsverwachting iPhone 14

Zoals je hierboven kunt zien verwachten we op dit moment dat de iPhone 14 evenveel gaat kosten is de huidige iPhone 13. Omdat het nog even duurt voor deze telefoon gepresenteerd wordt, kunnen de prijzen nog veranderen.

Het zou maar zo kunnen dat de prijzen volgend jaar nog iets hoger zullen liggen. Op dit moment heeft ook Apple last van het chiptekort en dat kan ervoor zorgen dat er minder iPhone 14 telefoons geproduceerd kunnen worden. Het is nog niet te voorspellen of het chiptekort in 2022 al weg is.

Ben jij benieuwd naar de prijzen van de huidige iPhones? Kijk dan op deze pagina.

iPhone 14 geruchten

Op dit moment is er nog weinig bekend over de iPhone 14. Verwacht wordt wel dat het ontwerp zou kunnen veranderen. Het huidige ontwerp werd geïntroduceerd toen de iPhone 12 uitkwam. Doorgaans veranderd Apple elke 2 of 3 jaar iets aan het uiterlijk. Dat zou dus zomaar bij de iPhone 14 het geval kunnen zijn.

Zelfde ontwerp als iPhone 4

Je hebt hierboven kunnen lezen dat Apple elke 2 of 3 jaar het uiterlijk van iPhone iets aanpast. Er wordt verwacht dat de iPhone 14 gaat lijken op de iPhone 4 uit 2010 met glazen platen aan de voor en achterkant en een metalen rand. De telefoon ziet er dus net weer even iets anders uit.

Geen notch meer

Er wordt verwacht dat de volgende telefoon van Apple geen notch meer heeft. De notch is de inkeping aan de bovenkant waar de selfie camera en de Face ID sensors inzitten. Er zal alleen een klein cameragat komen en de Face ID sensors zullen achter het scherm komen te zitten.

Als het Apple nog niet lukt de Face ID sensor achter het scherm te plaatsen, zal FaceID verplaatst worden naar het cameragat. Het kan daardoor zijn dat het gat iets groter wordt.

Nog betere camera

De iPhone 14 krijgt naar verwachting een nieuwe groothoeklens met maar liefst 48 megapixel. De resolutie van je foto’s wordt dus nog hoger. Dat betekent dat de foto’s bij goed licht nog scherper worden. Een nadeel is dat de foto’s wel meer opslagruimte in beslag nemen. Op dit moment heeft de iPhone 13 12 megapixel. Een groot verschil dus.

Geen mini model meer

Apple zou volgens geruchten van plan zijn geen mini versie meer uit te brengen. Dat is jammer voor de mensen die een grote telefoon niet fijn vinden. Het schijnt dat de iPhone 14 Pro Max een nog groter scherm krijgt dan de huidige Pro Max modellen.

iPhone 14 release datum

De nieuwste iPhone van Apple zal waarschijnlijk in september 2022 gepresenteerd worden door het bedrijf. In 2019 was de presentatie op 10 september en in 2021 op 14 september. Alleen in 2020 was presentatie in oktober. Dat werd veroorzaakt door de corona pandemie.

Reacties

Reacties