Loempidel

De Loempidel: Lees hier alles over deze lekkere snack!

Dat je op deze pagina terecht bent gekomen komt vast omdat de benieuwd bent naar de Loempidel. Je bent hier op de juiste plek want hier lees je wat dit voor snack is.

Daarnaast vertellen we je ook waar je een Loempidel kunt kopen, wat de eerste reacties zijn en lees je alles over de vegetarische Loempidel.

Wat is een Loempidel?

Snack- en frituur liefhebbers kunnen hun hart weer ophalen. Er is weer een nieuwe snack. Deze keer een loempia en frikandel in een met de naam Loempidel. In de loempia zit naast frikandel een zoet sausje. We hopen natuurlijk allemaal dat het geen 1 april grap is.

Op 7 maart 2018 werd de Loempidel aangekondigd op de Facebook pagina van Van Reusel.

Het idee van achter deze snack

Het idee om een Loempidel te maken ontstond zo’n een aantal jaar gelden toen de Frikandel XXL al een tijdje behoorlijk in de smaak viel. Deze frikandel stoppen ze in een filodeegjasje. Voordat de frikandel in het deegjasje wordt gerold, wordt er een zoet sausje over de frikandel gedaan.

Loempidel kopen

Wil jij een Loempidel kopen? Dat kan vanaf 14 maart 2018 in snackbars in Nederland. De snack zal niet in de supermarkt komen te liggen. Inmiddels kun je de kruising tussen een frikandel en een loempia in vele snackbars krijgen.

Loempidel maken

Vind je het jammer dat je deze snack alleen in de snackbar kunt kopen? Gelukkig kun je ze zelf ook eenvoudig zelf maken. Hieronder lees je hoe je dat doet. Het enige wat je er voor nodig hebt is een Airfryer.

Benodigdheden

  • Een Airfryer
  • 5 frikandellen
  • 5 bladen filodeeg
  • Chilisaus

Bereidingswijze

Leg 1 filodeeg blad op bijvoorbeeld een snijplank. Pak vervolgens de Chilisaus en doe een beetje chilisaus over het filodeeg. Pak een frikandel, leg deze op het filodeeg en rol deze een beetje door de chilisaus zodat de saus over de hele frikandel verspreid wordt. Rol daarna het filodeeg op. Vouw als je halverwege bent de zijkanten naar binnen. Wanneer het filodeeg opgerold is, plak je het deeg dicht met wat water.

Herhaal de stappen hierboven nog 4 keer. Zet daarna de Airfryer op 200ºC. Doe de Loempidellen 6 minuten in de Airfryer.

Meer dan dit hoef je niet te doen. Je kunt nu heerlijk genieten van je zelfgemaakte Loempidel. Eventueel kun je ze dippen in een beetje chilisaus mocht je de saus in het deeg niet genoeg vinden.

Vega Loempidel Zero

In mei 2021 heeft Youtuber Dylan Haegens in samenwerking met Vanreusel de Vega Loempidel Zero op de markt gebracht. Dit is de vegetarische variant van de Loepidel. Dylan was erg enthousiast over deze snack maar miste toch een vegetarische variant.

De vega snack is gemaakt van een vegetarische frikandel die van soja en tarwe is gemaakt. Net als bij de normale versie zit de saus in de snack. De saus hoef er dus niet overheen te doen.

Dylan heeft op zo’n 1,8 miljoen abonnees op zijn YouTube kanaal en hij promoot de snack. Het zou dus maar zo kunnen dat de Loepidel een stuk populairder en meer gegeten wordt.

Op zijn tweede kanaal met bij 1 miljoen abonnees heeft hij een challenge gedaan met deze vega snack. De bedoeling is dat ze verschillende ingrediënten op hun Loempidel doen en hem dan opeten. Zo moesten ze de snack eten met chocolademoes, satésaus, appelmoes enig een aantal andere ingrediënten. Of dat lekker wordt, zie je in de video hieronder.

De eerste reacties

De eerste reacties zijn erg positief. De Culinair auteur en columnist Sylvia Witteman laat weten op Twitter dat ze erg positief is. “Ik zit gewoon te watertanden. Dat schattige bootje ook, waarin hij ligt!”.

Reacties

Reacties