Goedkoop boodschappen doen

Goedkoop boodschappen doen. Je leest hier hoe!

Dus je bent benieuwd hoe je goedkoop boodschappen kunt doen? Kijk dan niet verder en lees hier onze tips.

Goedkoop boodschappen doen. In 2019 is het lage BTW tarief omhoog gegaan van 6% naar 9%, Dat betekent dat het openbaar vervoer, concert- en festival kaarten, de kapper en dus boodschappen doen 3% duurder is geworden. Het is dus het ideale moment om geld te besparen op je boodschappen.

 Inhoud van goedkoop boodschappen doen

 1. Maak een boodschappenlijstje
 2. Bedenk wat je de hele week gaat eten
 3. Koop boodschappen bij verschillende supermarkten
 4. Let op de aanbiedingen
 5. Kijk op de onderste planken
 6. Ga ook eens naar de markt
 7. Ga naar Duitsland
 8. Nooit met honger naar de supermarkt

Maak een boodschappenlijstje

Ken je dat? Je gaat naar de supermarkt en je koopt een aantal producten die je eigenlijk niet nodig hebt. Supermarkten zijn erg goed in het verleiden van hun klanten. Dit kun je gelukkig vrij simpel voorkomen door voordat je naar de supermarkt gaat een boodschappenlijstje te maken. Je koopt dan precies wat je nodig hebt en je hoeft ook nog eens niet bang te zijn dat je iets vergeet. Super handig.

Bedenk wat je de hele week gaat eten

Deze tip sluit mooi aan op de bovenstaande tip. Bedenk wat je voor de hele week gaat eten. Doordat je een keer in de week voor de hele week bedenkt wat je wil eten, hoef je minder naar de supermarkt en is de kans dus een stuk kleiner dat je producten koopt die je eigenlijk niet nodig hebt.

Kijk van tevoren ook even in je voorraad kast welke ingrediënten je al in huis hebt. Dat voorkomt dat je tussendoor nog naar de supermarkt moet gaan.

Koop boodschappen bij verschillende supermarkten

Niet alle producten zijn bij dezelfde supermarkt even goedkoop. Elke supermarkt heeft elke week ook weer andere aanbiedingen. Zo kan het zijn dat bij de ene supermarkt het fruit in de aanbieding is en dat bij de andere supermarkt de frisdrank.
Koop boodschappen bij verschillende supermarkten

Let op de aanbiedingen

Bij alle supermarken hebben wel aanbiedingen. Deze krijg je een keer in de week door de deur. Het kost misschien wat tijd om de aanbiedingen uit te pluizen, maar dit kan je wel een hoop geld besparen. Tegenwoordig is er ook een app om de reclamefolders op je tablet of smartphone te bekijken.

Een andere handige app om geld te besparen is Scoupy. Met deze app kun je nadat je klaar bent met boodschappen doen punten sparen door een foto van de bon in te sturen. Je kan ook geld terugkrijgen door producten te kopen die bij hun in de aanbieding zijn of een boodschappenpakket bestellen. Kijk van tevoren wel goed wat erin zit om te bepalen of het goedkoper is om de producten zelf te kopen.

Download Scoupy voor iPhone en iPad
Download Scoupy voor Android

Download hier de Reclamefolder app voor iPhone en iPad
Download hier de Reclamefolder app voor Android

Kijk op de onderste planken

Wist je dat de producten die op ooghoogte staan het duurste zijn? Kijk daarom naar de producten op de onderste planken van het schap. Dat kan je een hoop euro’s schelen. Eigenlijk moet je dus op je knieën door de supermarkt 😉

Ga ook eens naar de markt

Bij in elke stad of dorp is er wekelijks een markt. Loop daar ook eens overheen. Op de markt heb je vaak een breed scala aan seizoens groente en fruit. Wie weet zijn sommige producten wel goedkoper dan in de supermarkt.
Ga ook eens naar de markt

Ga naar Duitsland

Woon je niet al te ver van de grens en heb je de mogelijkheid om naar Duitsland te gaan, doe dat dan. De onderstaande producten zijn goedkoper in Duitsland

 • Alcoholische dranken
 • Drogisterij artikelen
 • Kaas
 • Vlees
 • Frisdrank

En als je dan toch in Duitsland bent, dan kun je net zo goed ook even tanken, dat is daar ook veel goedkoper dan in Nederland. Dat maakt het ook als je verder van de grens woont aantrekkelijk om toch naar Duitsland te gaan, zolang je maar genoeg inslaat.

Nooit met honger naar de supermarkt

Boodschappen doen met honger. Wie dat weleens gedaan heeft merkt dat het dan wel heel verleidelijk is om extra eten (lees koekjes, chocola en andere snacks) in zijn of haar karretje te leggen. Dat helpt natuurlijk niet als je goedkoop boodschappen wil doen. Een gouden tip dus 🙂

Heb jij tips om goedkoop boodschappen te doen? Laat het weten in de reacties!Comments

Reacties