Goede voornemens

Goede voornemens: Heb jij ze al bedacht?

Goede voornemens. Komt het einde van het jaar er aan? Dan bedenken mensen vaak goede voormens. Iets wat ze het komende jaar anders gaan doen of iets waar ze mee stoppen of iets wat ze juist gaan doen.

Laat in de reacties weten wat jouw goede voornemen(s) is/zijn.

Inhoudsopgave

 1. Waarom goede voornemens
 2. Goede voornemens top 10
  1. Omgaan met geld
  2. Meer bewegen
  3. Op dieet gaan
  4. Stoppen met roken
  5. Stoppen met drinken
  6. Iets nieuws leren
  7. Genieten van het leven
  8. Zaken op orde krijgen
  9. Iets doen voor een ander
  10. Conflicten rechtzetten

Waarom goede voornemens?

Een nieuw jaar is voor veel mensen een goed moment om bepaalde dingen anders te gaan doen. Het is tijd voor een frisse start. Dit gebeurt al vele duizenden jaren. Zo vierde de Babyloniërs 4000 jaar gelden al nieuw jaar. Vroeger werden goede voornemens bedacht om de goden tevreden te houden, Zouden ze zich er niet aan houden dan werden de goden boos.

Goede voornemens top 10

Omgaan met geld

Geef jij ook wel eens teveel geld uit? Bijvoorbeeld tijdens het (online) shoppen? Veel mensen doen dit weleens en daarom is dit een populair voornemen voor het nieuwe jaar. Het is altijd fijn om meer geld over te houden om bijvoorbeeld te sparen of te investeren.

Meer bewegen

In Nederland kampt zo’n 48% van de bevolking met overgewicht. Wil je dus gezonder gaan leven? Dan is het belangrijk veel te bewegen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de sportschool maar je kunt natuurlijk ook vaker de hond uitlaten of gaan hardlopen in een park dichtbij je huis.

Op dieet gaan

Op dieet gaan sluit goed aan bij het vernemen om meer te gaan bewegen. Door ook goed op je voeding te letten, kun je sneller afvallen. Het is wel belangrijk dat je je eetpatroon zo aanpast, dat je het ook kunt volhouden wanneer je op je streefgewicht bent.

Stoppen met roken

Er is geen beter moment om te stoppen met roken wanneer het nieuwe jaar begint en dat is het moment om gezonder te gaan leven. Veel mensen hebben dit voornemen. Dat is ook niet zo gek. Er zijn namelijk 539.000 mensen in Nederland die meer dan 20 sigaretten per dag roken. Bovendien worden sigaretten alleen maar duurder en kun je dus veel geld besparen.

Stoppen met drinken

Nog een voornemen dat past in het rijtje om gezonder te gaan leven. En er zijn veel voordelen. Door te stoppen met drinken heb je een betere weerstand, slaap je beter, heb je een gezondere lever en heb je een beter humeur.

Iets nieuws leren

Wil je altijd al iets doen wat je op dit moment nog niet kunt? Wil je bijvoorbeeld Spaans leren, een opleiding doen naast je werk of wil je compleet ander werk doen. Ga dit dan vooral doen. Even iets anders dan wat je elke dag doet kan je een stuk beter doen voelen.

Genieten van het leven

Vind je dat je te druk bent met werken. Neem dan de tijd om meer te genieten van het leven. Ga met vrienden of familie ergens wat drinken of verras je partner. Je kunt natuurlijk ook een weekendje of een dagje weg.

Zaken op orde krijgen

Breng zaken op orde. Moet je aan iemand nog geld terugbetalen of heb je een schuld? Betaal deze dan af. Je zult merken dat je dan meer overzicht hebt en dat het je een hoop stress scheelt.

Iets doen voor een ander

Niets is fijner dan iets voor een ander doen en toch schiet het er vaak bij in en het hoeft niet eens iets groots te zijn. Een complimentje is al genoeg.

Conflicten rechtzetten

Heb je een ruzie met familie of met bijvoorbeeld de buurman? Het nieuwe jaar is het moment om conflicten recht te zetten. Je zult merken dat wanneer je de conflicten hebt rechtgezet, je een stuk minder stress hebt. Je zult je dus gezonder gaan voelen.Comments

Reacties